Twitter

 

 

Ins and Outs


 

Oliebollenactie 2020

Ook op 31 December 2020zal St. Agatha weer voor heerlijke oliebollen zorgen op het plein naast Cafe de Boer. Vanaf 10 uur zal Meesterbakker Jeroen heerlijke oliebollen voor u klaarhebben. Tot dan!


Oorkonde voor St. Agatha


St. Agatha Presenteert: de Marinierskapel

St. Agatha op Muziekfestival Scheveningen!

Aanstaande zaterdag, 16 juni 2018 zal St. Agatha optreden in Scheveningen. In de buurt van de Pier & het Kurhaus, zal St. Agatha 2 maal een concert geven tussen 11.00u en 13.00u. Kom gerust kijken als u in de buurt bent!


Stem op St. Agatha: Hart voor de Achterhoek

Wilt u ook dat St. Agatha dit soort Concerten blijft geven? Stem dan op ons!
https://www.clubkascampagne.nl/noa/hartvoordeachterhoek?ra_resize=yes&ra_toolbar=yes&ra_menubar=yes 

Ssst... Agatha on Air III: 4 en 5 November 2016!

Het hoogtepunt van ons jubileumjaar komt eraan: Ssst... Agatha on Air. 
Een avondvullend programma met orkest/band/koor/zangers&zangeressen en heel veel entertainment!
Zet 4 en 5 November in de agenda! Voorverkoop start vanaf maandag 26 september bij o.a Dorpshuis 't Kempken.

Ssst... Agatha on Air
St. Agatha sluit muziekmysterie zeer succesvol af!

Afgelopen weekend was het dan zo ver, de onthulling van het mysterie van het geluid bij zaal de boer in Harreveld. Ruim 60 kinderen, ouders en vele andere bezoekers waren naar de prachtig versierde zaal gekomen. Ze wilden graag met eigen ogen aanschouwen of het verdwenen geluid écht terug zou komen…

De week hier aan voorafgaand waren de kinderen van de canisiusschool al volop met het muziekmysterie bezig. Er werden posters ontworpen die her en der in het dorp werden verspreid. De ontwerpers van de mooiste poster werden zelfs extra in het zonnetje gezet middels veel publiciteit op internet. Daarnaast werden er verschillende muziekstukken ingestudeerd door alle leeftijden. 
Op vrijdag 15 april was de introductie van het muziekmysterie. Muziekvereniging St. Agatha was met een 15-tal orkestleden op school aanwezig om het muziekmysterie te ondersteunen en uitleg te geven over de verschillende instrumenten.
Het leefde onder de kinderen en ze zaten de hele ochtend al vol spanning af te wachten wat er allemaal ging gebeuren. En warempel, een boze hertog van slot Maestoso zorgde ervoor dat het geluid van alle muziekvrienden, die op afstand meespeelden, verdween. Zelfs 1 orkestlid van St. Agatha werd aangetast en kreeg sinds deze ochtend helemaal géén muziek meer uit haar instrument. Dit moést natuurlijk opgelost worden, st. Agatha bestaat immers 50 jaar zo kon het concert zondag niet doorgaan. Er werd aan de kinderen verzocht hier goed over na te denken en alle mogelijke oplossingen mee te nemen naar het concert.

Zo gezegd, zo gedaan. De zondag brak aan, de kinderen waren zeer enthousiast en het concert begon. Het was niet alleen de jubilerende muziekvereniging die optrad, veel kinderen uit het dorp deden ook mee. De peuters van groep 1 en 2 zongen de wielen van de bus en de AMV leerlingen zongen en speelden verschillende muziekstukken, waaronder 1 met een zelfgemaakt blaasinstrument. Tevens bracht het HaZiMa jeugdorkest enkele stukken ten gehore.
Hierna was het de beurt aan St. Agatha. Verschillende nummers werden gespeeld ondersteund door zang van Sabine Krabbenborg en mooie beelden op een projectiescherm.
Toen werd het muziekmysterie vervolgd en wat bleek, een boze tovenaar in slot Maestoso had een machine gemaakt waarmee hij alle klanken kon wegnemen. Het was aan de kinderen in de zaal om dit ongedaan te maken maar onder de voorwaarde dat de tovenaar 1 nummer mee mocht doen met alle aanwezigen. Doordat dit lukte kreeg iedereen z’n geluid weer terug en hierdoor kon muziekvereniging St. Agatha tóch het concert een goed gevolg geven. 
Ter afsluiting speelde de muziekvereniging het bekende nummer Happy van Pharell Williams, alle kinderen gingen uit hun dak en dit was de perfecte afsluiting van het 2e jubileumconcert.
 
Klik hier voor alle foto's.


 

Flyer Jeugdconcert 17 April 2016

 


Persbericht Elna 30-03-2016

Elna_300316


 

Persbericht Elna 03-02-2016

St. Agatha niet meer in bloemencorso


HARREVELD - Maandagavond 1 februari hebben muziekvereniging St. Agatha en Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde elkaar stevig de hand geschud. Na bijna 50 jaar fijne samenwerking komt er een einde aan het optreden van St. Agatha tijdens het jaarlijkse unieke Bloemencorso van Lichtenvoorde. Een zeer moeilijke maar weloverwogen beslissing, aldus Vera Rikkerink en René Domhof van muziekvereniging St. Agatha.

De afgelopen jaren is het voor St. Agatha steeds lastiger geworden om een goede en passende invulling te geven aan het optreden tijdens het corso. De kwaliteit van het corso en de grote publieke belangstelling is voor St. Agatha altijd een leuke uitdaging geweest, want wat is er mooier dan je tijdens dit b(l)oeiend spektakel als korps te presenteren en dat in je eigen gemeente Oost-Gelre? De laatste jaren bleek het echter een steeds grotere uitdaging. Tijden veranderen en St. Agatha heeft afgelopen jaren duidelijke keuzes moeten maken. De muziekvereniging profileert zich steeds meer als een concertorkest en veel minder als showkorps. Rikkerink: "Onze uitdaging ligt bij de concertoptredens. Dit vraagt verandering van instrumentarium, repertoire en een andere wijze van repeteren en presenteren. Wij zijn steeds minder getraind voor straatoptredens. Het orkest heeft een beperkte omvang gekregen, geen uitgebreide slagwerksectie, enkele leden hebben fysieke klachten en verschillende leden zijn trotse bouwers van een corsowagen. Als muziekvereniging waren wij dan ook al jaren genoodzaakt om orkestleden en een slagwerksectie in te huren. Al met al geen ideale situatie, maar gelukkig hebben velen ons hiermee een handje geholpen. Als harmonieorkest willen wij ons graag goed en verantwoord presenteren zodat iedereen kan genieten. Dat lukt ons jammer genoeg niet meer. We weten niet wat de toekomst brengt, maar eerlijk gezegd moeten we realistisch zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat het merendeel van onze leden op één of andere manier een bijdrage zal leveren tijdens het corso. En het zou helemaal tof zijn wanneer dit gebeurt als interim muzikant bij een ander korps", aldus Vera en René.

De leden waren blij verrast dat Herman ter Haar, voorzitter van Stichting Bloemcorso Lichtenvoorde, de jarenlange samenwerking wilde vieren met gebak bij de koffie en een dankwoord. Een verrassingsbezoek dat St. Agatha zeer op prijs stelt als een enorme blijk van waardering en respect. Onder het genot van een kop koffie is er gezellig gepraat, gelachen en zijn vele leuke herinneringen opgehaald uit de corso's uit de afgelopen decennia.

Domhof: "Met dit artikel willen wij begrip vragen voor onze moeilijke keuze en willen wij Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, de duizenden bezoekers, trouwe supporters en Harrevelders, hartelijk danken. Wij gaan er vanuit dat u nog jaren van het corso kan en mag genieten. Wij hopen dat onze bezoekers en donateurs op een andere wijze van onze muzikale klanken blijven genieten en ons willen steunen tijdens onze optredens en activiteiten. Bedankt!"

 


 

 Persbericht Elna 11 November

Mocht je onderstaand artikel gemist hebben in de Elna deze week, dan krijg je hier een nieuwe kans om het artikel te lezen:

PR 19dec


 

Swingend voorjaarsconcert van muziekvereniging St. Agatha uit Harreveld

 

Zaterdagavond 11 april vond er om 20.00 uur in de Radstake een voorjaarsconcert plaats van Muziekvereniging St. Agatha uit Harreveld. De zaal was goed gevuld en de dansvloer stond te glimmen. Het programma bestond namelijk uit een mix van muziek, dans m.m.v. Dansstudio Vieberink uit Aalten en een special act van Balletgezelschap ‘de Verzopen Zwaan’ uit Harreveld.

 

Elke nummer werd aangekondigd met een kleine uitleg door dirigent Robin Loff, dat was erg fijn zodat je wist wat je verwachten kon. De opening met het nummer ’From the new World’ gaf gelijk al aan dat het een afwisselende avond zou worden doordat dit nummer al veel verschillende ritmes en thema’s bevatte.

 

Op het tweede nummer ‘La Cumparsita’ werd er door een viertal paren, die voor hun hobby op dansles zitten bij dansstudio Vieberink, de tango gedanst. Zij wisselden elkaar af om niet in elkaars vaarwater te dansen en dat zag er erg goed uit. Voor de pauze werd er naast de tango ook een rumba gedanst en tussendoor werd het publiek door de muziek even meegenomen naar Expeditie Robinson. Na de pauze kwamen er zes muzikanten als Dixieland orkest de zaal ingelopen. Zij brachten ‘At a Dixieland Jazz Funeral’ ten gehore en stonden lekker te swingen voor het podium. De special act van de avond kwam van Balletgezelschap ‘De Verzopen Zwaan’. De mannen uit de Ursulastraat en Toebeshof uit Harreveld hadden deze ballet-act al laten zien tijdens de carnavalsoptocht te Harreveld. In de Napoleonzaal kwam de act misschien nog wel beter uit de verf en het publiek kon er smakelijk om lachen.

De avond werd afgesloten met nummers als ‘Candyman’ van Christina Aguilera en ook het bekende ‘Band of Brothers’. Band of Brothers momenteel erg actueel want deze 10-delige serie uit 2001 over de Tweede wereldoorlog is nu te zien op maandagavond op RTL 7. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het "Adelaarsnest" van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog.

 

Aan het eind van de avond kon het publiek bijna niet meer op de stoel blijven zitten en kregen zij dan ook de kans om zelf de dansvloer op te gaan. De dansparen van dansstudio Vieberink nodigden het publiek uit om te dansen en dit werd door velen enthousiast opgepakt. Ook bij enkele oud-leden van de muziekvereniging ging het weer prikkelen, dus misschien belooft dit nog iets voor het aankomende jubileumjaar…. Al met al een leuk, gezellig, afwisselend en daarmee een zeer geslaagd voorjaarsconcert van muziekvereniging St. Agatha.

 

 

 


 

Jeannette Krabbenborg en Nico Harbers: 40 jaar en 25 jaar lid

Maandag 19 januari 2015 werden 2 jubilarissen gehuldigd. Lees het complete verslag onder:  Ins&Outs

 

Jubilarissen 2015

 


 

DIKKE EERSTE PRIJS op het concertconcours in Enschede!!!

 


St. Agatha heeft zaterdag 15 November op het Landgoed de Wilmersberg Concertconcours een dikke eerste prijs behaald. Met een gemiddelde van 83,08 punten die berekend zijn uit de 2 beoordeelde stukken was de eerste prijs binnen. Het gehele orkest is hier enorm blij mee en dit werd in de middag en avond nog uitgebreid gevierd.

 

 Klik hier voor de eerste foto`s

Klik hier voor een fragment van ons optreden op youtube

Klik hier voor het diploma en de juryrapporten

Klik hier voor meer info op de website van de organisatie.

 


 

DVD bestellen van Ssst... Agatha on Air?

 

Mail dan naar: info@st-agatha.nl 
De kosten zijn 15 euro, te voldoen bij ontvangst.

 

Jubilarissen: Jeannette Krabbenborg en Nico Harbers

Maandag 19 januari 2015 heeft muziekvereniging St. Agatha de jaarlijkse ledenvergadering gehouden waarop belangrijke punten besproken worden, jubilarissen bekend worden gemaakt en er geëvalueerd wordt. Tijdens deze avond vierde de vereniging het heugelijke feit van 2 jubilarissen: Jeannette Krabbenborg en Nico Harbers, resp. 40 jaar en 25 jaar lid.

Jeannette is in 1974 lid geworden van muziekvereniging St. Agatha. Ze is destijds begonnen op klarinet om in 1986 over te stappen op de grote versie hiervan, de bas-klarinet. Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit het orkest. Iedere week is ze trouw op de repetitie om muziek te maken maar ook om bij te kletsen met collega-muzikanten.
Tevens is ze ook op niet-muzikale wijze actief geweest binnen St. Agatha. Ze heeft jarenlang een bestuursfunctie vervuld, in de muziekcommissie gezeten en de laatste jaren was ze actief betrokken bij het jeugdorkest en jeugdopleidingen.

Nico is 25 a 26 jaar geleden begonnen als vaandeldrager. Destijds, tijdens de prijsuitreiking van Carnavalsvereniging de Zandbieters in Dorpshuis ’t Kempken in Harreveld, werd het vaandel uit de vitrinekast gehaald en stond Nico op het podium te zwaaien met het enige echt vaandel van St. Agatha.
Na 1 jaar als vaandeldrager gefungeerd te hebben had Nico het muziekvirus te pakken en is hij begonnen met saxofoon spelen. Dit had als gevolg dat hij zelf een alt, tenor en bariton-sax heeft aangeschaft. Momenteel speelt hij in het orkest op de bariton saxofoon en speelt daarnaast ook mee in de BigBand van muziekschool BoogieWoogie.
Nico is een echt verenigingsman. Als er vervoer nodig is, dan is z’n bus altijd beschikbaar. En als Nico feest geeft, hoort de hele vereniging er bij!

2 jubilarissen om trots op te zijn! Daarom werd er na de vergadering aan de bar op geproost op de jubilarissen. We hopen dat ze nog lang lid zullen blijven!


 

St. Agatha behaalt dikke eerste prijs op muziekconcours in Enschede

Afgelopen zaterdagochtend 15 november, vertrokken 55 muzikanten van muziekvereniging St. Agatha uit Harreveld, naar het KNMO concertconcours in Enschede. Dit muziekconcours wordt ieder jaar georganiseerd door muziekvereniging Excelsior uit Losser, in samenwerking met de KNMO. Omdat het al weer 4 jaar geleden was dat St. Agatha op concours is geweest, besloten zij zich in te schrijven. Na weken van voorbereiding (de leden zijn al ruim voor de zomer begonnen) was het dan afgelopen zaterdag eindelijk zo ver.

In Enschede aangekomen kon er nog worden ingespeeld en om 12.10 uur stond St. Agatha op het programma. Het optreden op het concours bestaat uit 3 nummers. Eerst 1 inspeelwerk en daarna 2 nummers welke elk afzonderlijk beoordeeld worden. De te beoordelen stukken waren Three Evocations en Seagate Overture. De voordracht van de stukken ging naar verwachting en omdat St. Agatha het laatste orkest voor de pauze was, volgende meteen de prijsuitreiking.

Het gemiddelde van de 2 beoordeelde stukken was 83.09 punten. Dit betekend een dikke eerste prijs, waar het gehele orkest super blij mee is!

Hierna volgde de terugreis en werd er onder het genot van een hapje en drankje nog gezellig nagepraat bij Café de Boer in Harreveld.
Al met al een zeer geslaagd muzikaal weekend waar de gehele vereniging met een goed gevoel op terug kan kijken!


Een geslaagd Carnavalsweekend achter de rug!

Muziekvereniging St. Agatha heeft een geslaagd Carnavalsweekend achter de rug. Dit begon al op zaterdagavond 1 maart waarbij maarliefst 19 leden op de 50+avond hebben gespeeld. De sfeer zat er goed in! Zondag 2 maart werd de jaarlijkse Carnavalsoptocht gelopen. Ook dit was weer een groot succes! Voor foto's kun je onze facebookpagina terecht: https://www.facebook.com/muziekverenigingstagatha en natuurlijk http://www.zandbieters.nl 


Nieuwe bestuursleden en een nieuwe (vrouwelijke) voorzitter!
Maandag 13 januari 2014 heeft St. Agatha de jaarlijkse ledenvergadering gehouden.Dit jaar geen jubularissen maar wel een verandering binnen het bestuur. 

De afgelopen drie jaar is Ivo Kampshof voorzitter van St. Agatha geweest. Drie actieve jaren met onder andere Ssst... Agatha on Air 2013! Echter is het voor Ivo niet altijd makkelijk om het voorzittersschap te combineren met zijn werk (buitenland). Vera Rikkerink heeft deze taak nu overgenomen en sinds 13 januari 2014 heeft St. Agatha een vrouwelijke voorzitter. Ivo blijft actief binnen het bestuur en Vera draagt de titel 'voorzitter'. Vanaf heden kan er dus contact worden opgenomen met Vera Rikkerink.

Wij feliciteren Vera met deze nieuwe functie.  

Echter waren er ook nog twee vacatures in te vullen om het bestuur van van vijf leden compleet te maken naar zeven leden. Wij hebben twee nieuwe, enthousiaste bestuursleden gevonden in Sanne ten Have (speelt dwarsfluit) en Jolanda ten Have (twee kinderen bij de muziekvereniging). Wij wensen Sanne en Jolanda veel (bestuurlijk) plezier bij muziekvereniging St. Agatha.


St. Agatha kijkt terug op druk en succesvol weekend!

Met 2 optredens kan muziekvereniging St. Agatha terugkijken op een gezellig, leuk en muzikaal weekend. Zaterdagavond werd de pronkzitting van carnavalsvereniging de Zandbieters muzikaal ingevuld. Dit gebeurde deze keer niet met alleen de Bietenbloazers, maar met het voltallige orkest. Omdat de carnavalsvereniging 55 jaar bestaat heeft St. Agatha de avond met succes muzikaal ingevuld. Met optredens van onder andere Johannes Plechelmus kardinaal Schottelkaamp, Snotterkuuken, KSH Streetdance, de Raad van 11 en een hilarisch presentatieduo, was het een vermakelijke en gevarieerde avond. Als klap op de vuurpijl kwamen na de pauze Rudy en Margreth Tankink tevoorschijn.
Lees het complete verslag hier: http://www.contact.nl/lichtenvoorde/artikel/743386

De zondagochtend daarna werd de goedheiligman in Harreveld verwelkomd. Sinterklaas kwam natuurlijk samen met zijn pieten en presentator Marc Krabben heeft gezorgd voor een vermakelijke ochtend. St. Agatha heeft hierbij gezorgd voor een passend stukje muziek.

Voor foto's van de pronkzitting, zie de website van de zandbieters: http://www.zandbieters.nl/


Muziekvereniging St. Agatha is sinds maart 2013 actief op Twitter.

Twitter met ons mee via @st_agatha.